miért pont spanyol?

2017.04.07

Ezúttal megpróbálom csokorba gyűjteni érveimet, miért is választasz remekül, ha a spanyol nyelvtanulás mellett döntesz:

- Előszöris: gyönyörű és menő! A terület, amit e nyelvismerettel bebarangolhatsz, rendkívül változatos és érdekes: nem csak a napfényes tergerpartokat, hanem olyan egzotikus régiókat, mint a perui Machu Picchu, a mexikói piramisok, az argentin pampák, a bolíviai sótenger, és a sort még hosszasan sorolhatnám...

Általánosságban elmondható, hogy a spanyol anyanyelvűek nagy örömmel veszik, ha pár szót tudsz a nyelvükön, megkönnyíted a dolgukat, ha nem vársz tőlük hosszú angol körmondatokat...;)

- Másodszor: gondolkodj globálisan, Spanyolországon kívül még 20 országban hivatalos nyelv, a világon pedig a kínai után a legtöbbek által beszélt nyelv!

- Továbbá: ha angol, francia, vagy olasz után vágsz bele a spanyoltanulásba, komolyabb gondod sem lesz vele, lévén, rengeteg a hasonlóság (a latin alapokra gondolok). Német után sem ördöngősség- én is úgy kezdtem;)...

- A spanyol nyelv népszerűsége Magyarországon folyamatosan növekszik, köszönhetően az elérhető árú repülőjegyeknek, a finom tapasoknak, a szupercsinos spanyol ruhamárkáknak, Enrique Iglesiasnak, Malumának, Luis Fonsinak és Shakirának, a spanyol focinak - többek között... /És persze az elhivatott tanároknak.../

- Ha mindez nem győzött volna meg, talán a számok meg tudnak, a Cervantes Intézet 2018-as éves jelentéséből szemezgettem:

  • Megközelítőleg 480 millió spanyol anyanyelvű, de kb 580 millió ember beszéli szerte a világon összesen (lélekszámuk pedig az angollal és a kínaival ellentétben nem csökken, hanem folyamatosan növekszik!).
  • Jelenleg a világ lakosságának 7,6%-a spanyol anyanyelvű, és becslések szerint a spanyol ajkú népesség lélekszáma 2050-ig növekedni is fog.
  • A spanyol nyelvű országok gazdasága és kereskedelme nagyon erősen kötődik az Európai Unió és az USA gazdaságához.
  • A spanyol nyelvtanulási kedv érezhetően érződik a turizmusban is: egyre népszerűbbek a nyelvtanulási céllal létrejött kurzusok Spanyolországban és Mexikóban.
  • Internetes felületeken a 3. leggyakrabban használt nyelv a világon.


Engem meggyőzne, de már késő...;) Ha Neked olyan érved van, amit kifelejtettem a felsorolásból, ne titkold, oszd meg Velünk is! Ha pedig meggyőztelek, kezdhetjük is:) !