olvasott szöveg értése spanyolul, A2-es szint

2017.09.11

"Olvasnom kellene ..." - na jó, de mit?!

Linkajánló következik:


1. https://www.practicaespanol.com/tag/nivel-a2-2/

Minden anyaghoz rövid bevezető szöveg, illetve egy kb. 2 perces videó tartozik. A videó anyagban elhangzott szöveghez szövegértést ellenőrző feleletválasztós teszt is kapcsolódik, melyet azonnal le is lehet ellenőrizni.

Akinek mindez nem volna elég, a szöveg nehézségi fokának megfelelő egyéb feladatokat is felkínál az oldal.

Szóval, "full-extrás", szuper lehetőség az önálló gyakorlásra!


2. https://hablacultura.com/cultura-textos-aprender-espanol/

Rövid szövegek, melyeket a mellékelt videón meg is hallgathatunk. Sajnos a szövegértést nem ellenőrzi semmi, és viszonylag kevés elérhető anyag van fent A2-es szinten (azok is csak "Curiosidades" és "Debate" témakörben), ám haladóbb szinten (B és C) viszont nagy a kínálat!


3. https://aprenderespanol.org/lecturas-ejercicios

Az örökzöld linkgyűjtemény. A2-es szinten nagyon hasznos, ha rövid meséket olvasgatunk - itt aztán lehet mazsolázgatni rendesen... Majdnem minden mese után van szövegértést ellenőrző teszt is, érdemes végigolvasgatni mindet, szépen-sorjában.


4. https://cvc.cervantes.es/aula/lecturas/inicial/

Természetesen a Cervantes Intézet is megalkotta  saját platformját: a könyv-ikonokra kattintva választhatunk szöveget, melyekhez segédletként szószedet és kiegészítő feladatok tartoznak. A cél elsősorban, hogy az olvasó végiggondolja, magában összeszedje egy-egy témakör szókincsét, és az ahhoz kapcsolódó szófordulatokat (pl. utazás, szabadidő, helyi kultúrális ismeretek,stb...)

Nyelvvizsgára készülőknek nagyon ajánlott, segíti a témakörönkénti felkészülést!


5. https://leermx.com/lectura-gratis/

Végezetül, egy linkgyűjtemény az ingyenesen letölthető e-bookok elérhetőségeivel. A2-es szinten érdemes azokat beszerezni, amelyek kifejezetten spanyol nyelvtanulást segítő tankönyvek! (Ha már ennyire kínálják magukat... ;) )


- Hasznosnak találtad? Hátha másnak is az, küldd át Neki is!

- Kiegészítenéd? Én is, ha lenne még, mivel :).. Ha segítesz nekem és megírod, mi vált be Neked,  kiegészítem a listát, ezáltal másoknak is segítünk!

 / Ha frissítünk, mi is frissülünk -szerintem :) /